Centres de creació
Residències teatrals, espais de creació escènica i formació continuada
L’any 2019 Can Ninot comença una nova etapa entre el Centre Cultural Santa Eulàlia a l’Hospitalet del Llobregat i la seva seu a Sant Cugat amb una programación de Titelles i dos festivals, l’un al novembre a Sant Cugat i l’altre a l’abril a Santa Eulàlia.
Amb la programació i els dos festivals hem posat la primera pedra per a començar un circuit de programació per a companyies professionals, però també volem entrar dins del suport en la creació artística, donant suport a companyies que o bé comencen o bé necessiten d’un espai i un assessorament per a desenvolupar els seus espectacles.
També volem començar a vehicular el coneixement amb una escola de formació continuada on artistes consolidats puguin donar cursos intensius de formació per a professionals siguin de l’àmbit de les arts escèniques, com d’altres àmbits (educació, comunicació, empresa, temps de lleure…) on la formació en teatre visual i de titelles pugui aportar un valor afegit.
Ara tenim una estructura que ens avala i podem iniciar aquesta expansió del nostre projecte en dues noves línies: les residències artístiques i la formació continuada dins el nostre nou centre de creació artística.
Convocatòria de residències teatrals per donar suport a creadors dins el teatre visual i de titelles
El mètode
Al llarg del temps necessari per a la creació cedim una sala d’assaig, espai de construcció i un teatre perquè les companyies puguin investigar, crear i assajar un espectacle de nova creació. L’estrena del muntatge es fa el darrer cap de setmana de la residència teatral
Bases convocatòria noves residències teatrals
Ja s’ha iniciat el projecte i portem des de gener del 2019 treballant-hi. La convocatòria setembre 2019 – gener 2020 està oberta fins al juliol 2020.
Què es una residència ?
La cessió d’un espai a una companyia perquè pugui fer realitat un projecte teatral. L’assessorament i seguiment del projecte. Entrar dins el circuit de Can Ninot poden actuar en els seus espais i festivals.
Què us oferim?
Una sala d’assaig, a concretar amb cada companyia. Hi podreu venir a assajar entre les 9h i les 16h. Tardes després de les 16:30 i caps de setmana horari a convenir.
Estrenar el projecte a Can Ninot dins la seva programació estable. Entre la companyia i l’entitat es decidirà quantes vegades es representarà, amb un mínim d’1 funció i un màxim de 3.
La setmana prèvia a l’estrena podreu fer els assajos i el muntatge a l’escenari de Santa Eulàlia , disposant del material tècnic de la sala. També dins el teatre de Can Ninot a Sant Cugat, o bé si es tracta d’un espectacle d’exterior, en un dels dos festivals que organitza Can Ninot: Sant Cugat al novembre. Santa Eulàlia a l’abril. Us donarem suport en la difusió i publicitat del projecte a través de cartelleria, web i xarxes socials de Can Ninot.
Què us demanem?
Que ompliu el formulari que trobareu a la nostra web
Que formeu part d’una companyia integrada per estudiants o professionals de les arts escèniques.
Que tingueu un projecte teatral clar i pressupostat, amb una proposta artística i tècnica clara i ganes de tirar-lo endavant.
Que no hagueu estrenat aquest mateix projecte amb anterioritat.
Que tingueu un responsable tècnic de la companyia.
Que utilitzeu la marca Can Ninot com a coproductor de l’espectacle en cas de programació i itinerància de l’espectacle.
Que estigueu en possessió dels drets d’autor de l’obra en cas que en tingui i que us feu càrrec de les despeses que hi estan vinculades.
Que signeu un conveni de col·laboració amb Can Ninot.
Quin serà el període de residència?
Projectes: juny-juliol 2020
Assajos: Inici setembre 2020.
Estrena: a pactar amb Can Ninot.
Qui seleccionarà les propostes i quins criteris seguirà?
Una comissió artística formada per: un membre de la junta directiva de Can Ninot , i professors i professores del Centre de Creació de Can Ninot.
La comissió valorarà positivament que el projecte…
Sigui innovador.
Tingui sostenibilitat econòmica.
Sigui respectuosa amb l’inclusió de gènere i valors de diversitat.
Tingui prevista una itinerància posterior a l’estrena a Can Ninot.
Tingui valor artístic.
Potenciï la cooperativitat.
Treballi la sostenibilitat i el concepte de cultura km.0 de Can Ninot.
Com i quan podeu presentar la proposta?
Cal que ompliu el formulari d’inscripció i que ens feu arribar un dossier a info@canninot.cat. El formulari ens el podeu demanar per correu electrònic.
Descripció de la proposta.
Cal que ens adjunteu una proposta que inclogui:
Projecte artístic.
Fitxa artística que inclogui CV de la companyia i components
Necessitats tècniques (aproximades)
Sostenibilitat econòmica del projecte Itinerància prevista
El termini de presentació de propostes acaba el 25 de juny de 2020.
Quan donarem a conèixer la proposta seleccionada?
Un cop rebudes totes les convocatòries es farà una valoració i es comunicarà els projectes sel·leccionats en un termini de 3 setmanes. La companyia tindrà cinc dies per acceptar o rebutjar la residència.
Pla de comunicació
Amb la cooperativa La Sembra, capitenajada per Aina Serra, treballem els aspectes de comunicació i distribució de Can Ninot. L’Aina i el seu equip porten xarxes socials, disseny gràfic, disseny de continguts de la web i programes de mà i d’altres aspectes de la comunicació relacionats amb el Centre de Creació.
En el cas de Sant Cugat, també comptem amb un conveni amb el Tot Sant Cugat i el suport de l’Ajuntament amb la seva agenda municipal d’activitats.
A L’Hospitalet comptem amb el suport del departament de comunicació de l’Ajuntament, així com el suport en les seves xarxes socials i la distribució de flyers amb la programació del cicle directament a escoles i comerços locals. En el Centre de Creació ens donen suport directament des del Gavinet de Premsa de Cultura de l’Ajuntament.
Des de la web de Can Ninot es poden reservar entrades directament amb un sistema a través del qual els espectadors poden retirar la reserva mitjançant un codi QR que reben directament al seu mail amb tots els detalls de la reserva. Així mateix 2 dies abans reben un recordatori també per correu electrònic. Al juliol es publicarà una web específica amb tota la informació del Centre de Creació i linkada a la web de Can Ninot per tal de donar entitat pròpia al projecte i difrenciar-lo de les sales i exhibició d’espectacles, però englobant-lo dins del projecte. En aquesta web es podrà fer la sol·licitud online per a fer residència artística i per a inscriure’s als cursos.
Realitzem també un mailing setmanal amb informació variada del món dels titelles i publicitant els nostres espectacles amb un botó directe per a efectuar la reserva. Aquí també inclourem la informació amb un destacat especial sobre les notícies del Centre de Creació. Realitzarem també un mailing específic del Centre de Creació per e enviar als nostres contactes específics de la professió artística, administracions i professionals de la gestió, incloent-hi els nostres contactes internacionals i nacionals.
Actualment l’estadística ens diu que tenim un 50% de públic repetidor que arriba a través del nostre mailing i un 50% de públic nou o no registrat a cada sessió. Esperem repetir, amb el temps aquest mateix èxit amb la campanya que iniciarem al juliol.
Descripció de les activitats educatives:
Treballem estretament amb les escoles de Sant Cugat i l’Hospitalet, a qui fem arribar les nostres programacions i amb qui desenvolupem des de cursos de formació en titelles, tallers per a mestres, espectacles escolars i fem també extraescolars de titelles dins la nostra escola de teatre. També hem iniciat aquest 2020 el Centre de Creació de Teatre Visual i de Titelles amb el suport de l’Ajuntmanent de l’Hospitalet i que obrirà portes al setembre 2020.
L’opertura del Centre s’ha vist retrassada per la crisi sanitària que estem vivint i properament publicarem la seva web i projecte. Com podeu veure fem dos tipus de tasques divulgatives i formatives: una orientada a professionals i una altra a públic en general. També estem dins del Pla de Dinamització Educativa de l’Ajuntament de Sant Cugat i properament entrarem dins del programa Tàndem a Escoles de l’Hospitalet. A través d’aquest vincle ja establert volem organitzar visites al Centre de Creació i aprofitar també aquesta eïna per a que escoles visitin el Centre i hi puguin realitzar petits tallers i experiències al voltant del món dels titelles i el teatre visual.
Centre de formació continuada:
El patufet
Cia. Tian Cusidó

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vitae nunc erat. Nulla urna tellus, malesuada id tempus tincidunt, tristique sit amet tortor. Curabitur venenatis nulla purus, id egestas orci interdum eu. Cras scelerisque, magna vel varius congue, sapien magna fringilla quam, sit amet vestibulum erat neque eu mauris. Sed volutpat porttitor tincidunt. Vivamus accumsan elit vitae pellentesque varius.
Cras vitae venenatis augue, vitae ultricies est. Aliquam massa eros, pharetra eu interdum id, condimentum eget diam. Vestibulum dictum enim a nibh facilisis, sit amet aliquam massa pharetra. Integer vel enim ultrices, fringilla tortor sit amet, sodales diam.
Maecenas vel feugiat urna. Nullam quis interdum orci, sed mollis lectus. Suspendisse posuere rhoncus blandit. Donec a purus nibh. Phasellus sit amet leo leo.
6.- La Castanyera
Cia. Tian Cusidó

Conta la història d'una castanyera que viu al mig del bosc on busca castanyes per a la seva
parada de la ciutat. Un dia al bosc es troba un follet entremaliat i un gegant bondadós que l'ajudaran o li dificultaran la feina per trobar les castanyes i portar-les als nens de laciutat.
Versió de 0 a 3 anys: 30 minuts
Versió de 3 a 8 anys: 45 minuts
Gènere: Titelles de Drap.
Públic Familiar.





